" /> ">

Hard-Pompei, vizita vetëm për të rriturit

14/05/2010 11:05

Me rastin e “Natës se muzeve”, të shtunën në Terme Suburbane të Pompeit, do të përshkohet një ‘udhëtim’ mes tingujsh dhe dritash nën ‘drejtimin’ e Venerës.

I zbuluar 50 vjet më parë, por i hapur vetëm në vitin 2001 për grupe te vegjël njerëzish, këtë fundjavë do të lejohet vëzhgimi i kompleksit termal nga njerëzit më me shumë njohuri nga antikiteti.

“Dy zëra, një mashkullor dhe një femëror, do të drejtojnë vizitorët në zbulimin e ambienteve të ndryshme të kompleksit elegant termal jashtë mureve të qytetit. Tregimi do të zbulojë edhe kuriozitete mbi zakonet dhe praktikat e përditshme të romakëve”, shpjegojnë organizatorët.

FOTO GALERI
2/4

Top Channel