Kush thotë se gjumi i tepërt i bën mirë shëndetit, gabon. Në të vërtetë, për një jetë të shëndetshme, njeriu duhet të flejë 6-8 orë në 24 orë dhe kjo është e mjaftueshme që të logjikojë në mënyrë të saktë e të shpejtë.

Në këtë përfundim kanë dalë shkëncëtarët nga universitetet e Napolit dhe Warwick në Angli. Sipas “Daily Telegraph”, shkencëtarët kanë dalë në përfundimin se prishja e kuotave 6-8 orë, shkurton jetën, por shkakton edhe probleme për shëndetin.

Ata që flenë më pak se 6 orë kanë 12 % mundësi më pak të kalojnë kufirin 65 vjec, ndërsa ata që kalojnë kuotën 8 orë kanë 30 % mundësi më pak të arrijnë kufirin e 35 viteve.  

Top Channel