Kequshqyerja e fëmijëve të vegjël renditet ndër problemet kryesore në shëndetin e shqiptarëve.

Ndonëse lidhet me varfërine apo paditurinë, kequshqyerja në moshen 0-5 vjec është një risk që ndikon jo vetëm në rritjen e vdekshmërisë foshnjore, por dhe në zhvillimin e fëmijës, cka i le ata të shkurtër apo të pazhvilluar mendërisht.

Sipas statistikave, 28% e femijeve te kesaj moshe ne zonen e veriut jane me te shkurter per moshen e pritshme, ndersa ne Shqiperine e mesme dhe ate te jugut numerohen 18 % e femijeve. Nenat duhet te jene te kujdeshme ne ushqimin me gji te femijes, i cili rekomandohet deri ne 6 muajt e pare.

Pese rrethe te veriut te Shqiperise si Kukesi Shkodra dhe dy bashki periferike te Tiranes, permes nje programi te mbeshtetur edhe nga organizata nderkombetare, do te nderhyhet per permiresimin e gjendjes se ushqyerjes se femijeve.

Top Channel