Endrra e shume botuesve mesa duket po behet realitet. Jo paga, jo honorare dhe orare te pazbatuar por as ankesa. Ne tregun e punes po vjen roboti-gazetar.

Ne Evanston, nje zone ne afersi te Chikago-s, Infolab, laboratori i inteligjences ne Northwestern University, ka krijuar robotin e se ardhmes. Nepermjet programit Stats Monkey, ata kane arritur te bejne disa kombinime, ne gjendje per te shkruar artikuj rreth sportit te bejsbollit.

Stats Monkey eshte krijuar nga dy profesore te inteligjences artificiale, nje gazetar dhe inxhinier informatike.

Top Channel