Mungesa e vemendjes, zbulohen vetite e Ritalin-it

08/03/2010 11:30

Zbulohet mekanizmi i rruges se veprimit te ilacit Ritalin, ilaci i shume diskutuar dhe pike referimi per kurimin e semundjeve celebrale te hiperaktivitetit.

Ilaci vepron ne menyre te shpejte ndaj neurotransmetuesit duke ndihmuar ne bashkepunimin e neuroneve celebrale. Sindroma e vemendjes dhe hiperaktivitetit njihet me siglen Adhd (acronimo di Attention Deficit Hyperactivity Disorder).

Zakonisht, kjo sindrome vihet re tek femijet ne moshe te vogel dhe me kalimin e kohes semundja merr permasa te medha por Ritalin arrin ta kontrolloje.

Top Channel