Ministrat, deklarate per vizat

05/03/2010 15:05

Ne nje deklarate te perbashket per shtyp ministrat e Brendshem te Ballkanit Perendimor, i bejne thirrje Bashkimit Europian qe duke pare progresin e arritur nga Shqiperia dhe Bosnja te garantojne liberalizimin e vizave per keto dy vende.(UPDATE)

“Ministrat e Brendshem i bejne thirrje Bashkimit Europian qe te pershpejtoje vendimmarjen per t’i garantuar regjimin e levizjes se lire Shqiperise dhe Bosnjes, duke njohur progresin qe keto dy vende kane bere ne permbushjen e plote te kritereve”, u shpreh ministri Lulzim Basha.

Nderkohe Basha, gjate konferences per shtyp ne lidhje me sigurine e kartave te identitetit ka hedhur poshte dyshimet per parregullsi duke deklaruar se ato jane te sigurta.

“Kartat e identitetit leshohen sipas nje sistemi 100 perqind te sigurte.Nese ekzistojne karta te falsifikuara, atehere do te jene objekt i ndjekjes penale nga institucionet kompetente te ketij shteti”, u shpreh Basha.

Marreveshja e perbashket u firmos nga Serbia, Kroacia, Mali i Zi, Bosnja dhe Shqiperia.

Top Channel