30 mije hapa ne jave per t’u plakur shendetshem

05/03/2010 10:30

30 mije hapa ne jave, tru gjithnje aktiv, ushqim i shendetshem dhe qendrimi ne ajer te paster atje ku nuk ka smog. Kjo eshte formula e te qenurit gjithnje i ri, pa u plakur, pavaresisht se vitet kalojne.

Specialistet propozojne levizje, si baze e shmangies se jetes prej sedentari qe na e ka sjelle me vete edhe epoka moderne. Megjithate per moshat e medha duhet bere gjithnje kujdes: Asnjehere nuk duhet sforcuar trupi.

Ecje, ecje dhe vetem ecje per moshat e thyera me qellim qe te ruhet nje rrahje normale e zemres dhe po ashtu te kete nje forme te mire trupore.

Nese ecet 30 mije hapa ne jave, presioni i gjakut bie, zemra funksionon me mire, arteriet qendrojne elastike, kockat terheqin kalciumin dhe sistemi imunitar ekuilibrohet.

Top Channel