Durres, shkaterrohen ndertimet ilegale

03/03/2010 14:40

Inspektoriati Kombetar i Ndertimit ka ndermarre nje aksion nezonen bregdetare te Durresit per prishjen e ndertimeve pa leje, kryesisht lokale.

Forca te shumta te policise se rendit dhe asaj bashkiake kane mbeshtetur kete aksion per te shmangur çdo proteste a incident me pronaret e objekteve te ngritura ne menyre te paligjshme nga Berryli deri ne Currila.

Pronaret ndonese te lajmeruar me pare per prishjet nuk kishin ndermarre asnje veprim per te larguar materialet nga objektet e tyre gje qe solli shtyrjen e operacionit, i cili do te vijoje dhe neser per t’i dhene kohen e duhur qe te ulin vleren e demeve materiale.

Sot u prish vetem nje objekt, nderkohe qe prishja e ndertimeve deklarohet se po behet ne kuadrin e çlirimit te zonave bregdetare te zaptuara padrejtesisht dhe qe konsiderohen pengese per zhvillimin e hapesirave publike. Nderkohe Inspektoriati Kombetar i Ndertimit ka nisur nje verifikim te situates se ndertimeve paleje pergjate te gjithe vijes bregdetare te Gjirit te Durresit.

Top Channel