Zvicer, prezervativ per adoleshentet

02/03/2010 10:50

Eshte hedhur ne tregun zviceran nje lloj i ri prezervativi me i vogel ne mase, posacerisht per djemte e rinj.

Produkti i ri eshte bere i mundur ne saje te nje organizate kunder SIDA-s, dhe ka si qellim mbrojtjen e adoleshenteve jo vetem nga semundjet seksualisht te transmetueshme por edhe shtatzanite e padeshiruara.

Shpesh te rinjte nuk gjejne nje prezervativ te pershtatshem dhe kryejne marredhenie me partneret pa u mbrojtur. Vetem nese gjejne nje mase te duhur, adoleshentet jane vertete te mbrojtur. Ne Zvicer raportet mes te rinjve nisin qe ne moshen 12-vjecare.

Top Channel