Tumori ne stomak edhe prej ushqimit te gabuar

02/03/2010 10:20

Nje pjese e madhe e njerezve eshte e bindur se smogu eshte faktor rrisku per zhvillimin e tumorit ne stomak, kur ne fakt problem mbetet menyra e te ushqyerit dhe dietat e keqija.

Vitet e fundit eshte pare nje rritje e numrit te personave te prekur nga tumori ne stomak.

Nuk eshte percaktuar me saktesi se cilat jane grupet me te rrezikuara. Ulcera gastrike, gastriti atrofik, infeksione bakteriale jane faktoret me te rende qe demtojne mukozen e stomakut dhe sjellin ne fund nje tumor.

Ndaj, nese keni probleme me stomakun, beni shejt nje gastroskopi dhe me pas nje biopsi. Tumori ne stomak shkaktohet edhe nga duhani, obeziteti dhe zakonet e keqija te te ushqyerit.

Ne fakt njerezit ende nuk jane ndergjegjesuar si duhet per menyren e tyre te te ushqyerit.

Keshilla per te patur nje shendet te mire eshte konsumimi i sa me shume frutave dhe zarzavateve te fresketa. Reduktoni konsumimin e mishit te kuq dhe beni nje jete aktive.

Top Channel