Holanda: Mbeshtetje per heqjen e vizave

20/01/2010 17:25

Ministrja e Brendshme holandeze, Gusje Ter Horst ka deklaruar se, shteti i saj do te jape mbeshtetjen e plote per liberalizimin e vizave per qytetaret shqiptare.

Ne nje takim me homologun shqiptar Lulzim Basha, ministrja Ter Horst ka vleresuar rezultatet e qeverise shqiptare ne permbushjen e kritereve te percaktuara ne udherrefyesin e liberalizimit te vizave. Horst tha se lufta kunder krimit e ka bere Shqiperine nje vend me te sigurte.

Ne takim, ministri Basha ka informuar homologen holandeze per ecurine e procesit te pajisjes se qytetareve shqiptare me pasaporta biometrike, instalimin e sistemeve me te avancuara per kontrollin kufitar, si dhe me rezultatet e luftes kunder krimit te organizuar dhe korrupsionit.

Top Channel