Topalli, leter deputeteve te PS-se

15/01/2010 16:10

Situata e permbytjeve ne zonen e Shkodres ka provokuar mbledhjen e Kuvendit te Shqiperise, ne nje seance jashte radhe pikerisht ne diten kur nis sesioni i ri parlamentar.

Megjithese sipas rregullave te reja te vendosura nga mazhoranca, parlamenti zhvillon seance plenare nje here ne jave, te enjten, demokratet kane vendosur te mblidhen te henen, diten e parete sesionit te ri, ne nje debat per situaten e permbytjeve.

Pa opoziten, e cila ka hedhur akuza te forta per qeverine, foltorja e parlamentit do te jete vetem e mazhorances.

Megjithate, dita e hene dhe debati per menaxhimin e situates para dhe pas permbytjeve, konsiderohet nga mazhoranca nje shans i mire qe opozita te nderprese bojkotin, deputetet e saj te bejne betimin dhe gjithcka te hyje ne rrugen e normalitetit politik.

Kjo eshte nje nga arsyet qe kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli ka ndermarre nje veprim politik duke ftuar deputetet te marrin pjese ne seancat plenare per te mos djegur mandatet e tyre.

Zonja Topalli u ka derguar nje leter me permbajtje te njejte cdo njerit prej deputeteve socialiste, ku, pervecse i lajmeron zyrtarisht per seancen e dites se hene dhe rendin e dites per Emergjencen Civile ne Shkoder, i ve ne dijeni se ne 6 mars mbushen 6 muaj qe nga nisja e legjislatures.

Ne kete date skadon edhe afati i mandatit te deputeteve socialiste, sepse, nuk kane bere betimin dhe kane munguar gjashte muaj rresht ne parlament pa arsye, dy prej pikave keto ne kushtetute, kur percaktohen rrethanat e  nderprerjes se mandatit te nje deputeti.

Per kete arsye Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli informon deputetet socialiste, se deri ne 6 mars mbeten edhe 8 seanca plenare, ku ata mund te bejne betimin.

„Me kete leter- u shkruan Jozefina Topalli deputeteve socialiste, „ju ftoj, me deshiren me te mire, qe te merrni pjese ne punimet e Kuvendit e te permbushni detyrimet tuaja kushtetuese.

 Por perpara se te kthehej ne Tirane nga nje vizite ne Bruksel, kryetarja e Kuvendit, e ka diskutuar ceshtjen e bojkotit te Partise Socialiste edhe me zevendespresidentin e Parlamentit Europian, Libor Rucek, i cili perfaqeson partine Socialiste Europiane.

“Une jam kunder çdo bojkoti. Ne nje demokraci ne zhvillojme zgjedhje, ndonjehere fiton, ndonjehere humb, por duhet te pranosh rezultatin. Parlamenti eshte zemra, eshte qendra e demokracise“, tha Rucek.

Aktualisht zemra e parlamentit shqiptar, nuk  rreh me ritem te plote, por vetem me 76 vota per seance.

Top Channel