Kompania Google Inc. po shqyrton mundesin e mbylljes se sherbimeve te saj ne Republiken e Kines pas sulmeve te vazhdueshme qe u kryhe ndaj saj ne gjysmen e muajit dhjetor.

“Sulmi ishte mjaft i sofistikuar dhe me objektiva te percaktuar. Bazuar ne hetimet tona mendojme se sulmi i tyre nuk arriti te marre te dhenat e klienteve tane. Por ky sulm, bashke me censuren e qeverise kineze po na detyrojne te shqyrtojme mundesin e mbylljes se zyrave dhe sherbimit tone per kete vend”, deklaroi zevendespresidenti i Google Inc. David Drummond.

Dyshohet se sulmi eshte ndermarre per te patur akses ne postat elektronike te aktivisteve per te dretjat e njeriut ne Kine, pasi pjesa dermuese e llogarive te sulmuara ishin emra aktivistesh.

Top Channel