Ne 13 janar, nje objekt i cuditshem i etiketuar si nje asteroid do te kaloje shume prane Tokes ne nje distance sa nje e treta e asaj me Henen; me sakte 130 mije kilometra.

Orbita e ketij objekti rreth diellit eshte njevjecare, pra i duhen 12 muaj per te kryer xhiron e plote duke iu afruar keshtu planetit tone.

Shkencetaret kane nje dyshim qe duket se do te gjeje nje shpjegim oret ne vazhdim.

Ata nuk jane te bindur se behet fjale per nje objekt natyral dhe mendojne se mund te behet fjale edhe per nje objekt spacial qe qarkullon ne kozmos. Me siguri do te mesohet nje dite me vone se c’eshte ky trup qe endet prane nesh, por qe gjithesesi nuk ka asnje rrezik per jeten ne Toke.

Top Channel