Vlore, dy tragete rrezikojne te perplasen

08/01/2010 19:25

Dy prej trageteve te linjes Vlore-Brindisi, “Veronika Lines” dhe “Red Star” per mese dy ore kane rrezikuar te perplasen me njeri-tjetrin dhe me kalaten e portit.

Shkak per kete situate eshte bere moti i keq dhe hedhja ne menyre jo te pershtatshme te spirances nga “Veronika lines” cka beri qe spirancat e dy trageteve te ngateroheshin dhe te benin te pamundur daljen e tyre nga kalata e portit.

Incidenti ndodhi ne kohen kur ne tragete po hynin pasagjeret dhe po ngarkoheshin makina, personat qe arriten te hipnin ne bordet e tragetit u nxorren prej andej nga nje tjeter target.

Menjehere kapiteneria e portit dhe pjesetaret e ekuipazheve te te 2 trageteve u vune ne pune per shkeputjen e spirancave.

Anastas Goga shef i kapitenerise se portit Vlore sqaron se incidente te tilla ndodhin shpesh dhe shkaktare jane moti i keq dhe mungesa e infrastruktures se nevojshme ne port per anije te tonazhit te rende.

Top Channel