Komiteti i Emergjencave, bilanc te demeve

07/01/2010 11:15

Komiteti nderministror i Emergjencave ka bere publike bilancin e pare te demeve te shkaktuara nga permbytjet ne zonat veriperendimore te vendit. (UPDATE)

Sipas te dhenave zyrtare, ne qarkun e Shkodres, uji ka permbytur deri tani mbi 4786 hektare toke dhe 870 shtepi.

Komiteti njofton se deri tani jane evakuuar nga keto zona rreth 527 familje, nderkohe qe pritet te evakuohen edhe 3 mije persona te tjere nga komunat e Dajcit, Berdices, Bushatit dhe Ana e Malit.

Situata ne Shkoder mbetet alarmante, ku argjinaturat ne shume zona jane demtuar dhe nuk funksionojne.

Komiteti njofton se dje jane riparuar ne komunenn e dajcit 140 meter linera argjinature dhe pritet qe sot te riparohet edhe pjesa e mbetur prej 400 metra linear qe eshte demtuar nga permbytjet.

Me e permiresuar paraqitet situate ne qarkun e Lezhes. Sipas Komitetit te Emergjencave  ne njesite vendore te ketij qarku, Ishull Shengjin, komunat Shenkoll dhe Balldren dhe rrethin e Kurbinit hidrovoret punojne me kapacitet te plote dhe nuk ka probleme ne rruge dhe banesa.

 

Top Channel