Cfare rruge bejne ne brendesi te trurit tone ngacmimet dhe mendimet? Ky eshte kufiri i fundit me i fundit me te cilin merret sot neuroshkenca.

Dhe ne baze te ketyre eksperimenteve duket se jane zbuluar arsyet qe shkaktojne ankthin tek njerezit.

Nga testet ka dale se kjo gjendje emocionale vjen nga nje anomalitet qe lidhet me zonen e trurit qe kontrollon emocionet.

Neuroshkencetaret e “Stanford University School of Medicine” kane perdorur teknika te rezonances magnetike mbi 16 paciente me crregullime dhe mbi 17 persona te shendetshem, pikerisht per te kuptuar zonat pergjegjese.

Gjate vezhgimeve eshte vene re se ankthi shkaktohet nga nje difekt ne lidhjen midis dy shtresave te trurit.

Top Channel