Lezhe, batica shkakton permbytje

28/12/2009 15:45

Dhjetera shtepi dhe nje siperfaqe e madhe toke jane permbytur ne menyre te menjehershme mengjesin e se henes.

Banoret kane dale ne panik nga banesat e tyre rreth ores 6:00 kur uji hyri me shpejtesi ne shtepi dhe ambientet e tjera duke shkaktuar deme te konsiderueshme.

Emergjencat Civile qe kane inspektuar zonen thone se ne kete permbytje te fundit ka ndikuar hapja e portave te hidrocentralit te Shkopetit dhe Ulzes por shkaktari kryesor i kesaj permbytje te rralle eshte batica e detit e cila ka ardhur shume me e madhe se heret e tjera.

Banoret e zones se permbytur thone se uji qe ka hyre ne shtepite e tyre eshte i kripur. Demet qe jane shkaktuar ne banesa jane te shumta por demi me te madh duket se eshte bere ne kulturat bujqesore dhe ne rezervat ushqimore. Pjesa me e madhe jane shkaterruar teresisht nga ky vershim i ujit te detit. Nderkohe qe hidrovori i Tales punon vetem me 2 pompa ndersa 4 te tjera jane permbytur.

Top Channel