Femrat, percja influencon tek meshkujt

28/12/2009 14:00

Percja qe mbajne femrat e besimit mysliman influencon ne perceptimin e meshkujve, te cilet e shohin si me pak terheqese dhe me pak inteligjente nje femer qe preferon te mbuloje fytyren dhe trupin.

Sipas revistes “Body Image”, simbolet e botes arabe mund te krijojne perceptime negative ne syte e perendimoreve. “Kjo eshte shume e rendesishme sepse perceptime te tilla mund te cojne ne paragjykime dhe diskriminime ndaj botes arabe, duke perhapur islamofobine ne vendet perendimore”, shkruan Shaji Qurashi nga University of Chikago.

Studimi bazohet ne fotografite e disa femrave perendimore ose aziatike qe veshin ose jo perce. Fotot u jane treguar 100 meshkujve angleze, gjysma e te cileve ishin myslimane, port e gjithe kane thene se femrat me perce jane me pak terheqese dhe inteligjente se femrat e pambuluara.  

Top Channel