Korce, biznesi i vogel ne proteste

24/12/2009 20:15

Biznesi i vogel ne Korce ka kundershtuar vendosjen e kasave fiskale. Sipas kreut te shoqates se biznesit te vogel, jane te pakten 10 mije biznese te cilat ne rang qarku do te refuzojne vendosjen e kasave per shkak te xhiros se ulet dhe tarifes se larte per blerjen e tyre.

Ne kushtet kur pritet te kete edhe rritje me 22 % te cmimit te energjise elektrike, bizneset kane reaguar kunder per shkak te cenimit te te ardhurave te tyre qe mund te cojne deri ne falimentimin e njesive te vogla.

“Kundershtojme ashper rritjen e cmimit te energjise me 22 perqind. Nuk vendosim kasa fiskale pa u barazuar te gjithe. Te behet transparence per kasat fiskale, sa jane blere e sa do te shiten. Dhe nese vazhdohet me kete gjendje informaliteti, ne si shoqate nuk do te paguajme asnje lek per bashkine”, ka deklaruar Albert Nasto, perfaqesues i shoqates se biznesit te vogel.

Bizneset e vogla kercenojne se do te dalin ne protesta ne rast se deri ne daten 15 janar nuk ka nje pergjigje per heqjen e kasave dhe anulimin e vendimit per rritjen e cmimit te energjise elektrike.

Top Channel