Berisha: Reduktim inspektoriateve

24/12/2009 19:35

Nen drejtimin e kryeministrit Berisha u zhvillua sot mbledhja e Task Forces per reformen rregullatore, ku u diskutua raporti mbi “Sistemin e Inspektimit ne Shqiperi”.

Kryeministri Berisha tha se inspektimet perbejne nje kusht themelor te funksionimit te shtetit ligjor, garantimit te konkurrences se lire, por nga ana tjeter ata jane nje barre per biznesin.

“Thjeshtezimi i tyre dhe vendosja e nje sistemi sa me te reduktuar te mundshem e eficent duhet te jete qellimi i kesaj reforme”, ka deklaruar Berisha.

Reforma e inspektimit parashikon reduktimin e domosdoshem te numrit te inspektoriateve.

Sipas kryeministrit, nje nder problemet e medha te ketij vendi eshte numri i madh i inspektoriateve dhe per kete arsye reforma parashikon reduktimin e numrit te tyre.

Megjithate ne kete mbledhje nuk u dhane detaje se cilat inspektoriate do te reduktohen dhe si do te operohet pas perqendrimit te kompetencave ne struktura me te reduktuara.

Ne kete mbeledhje u vendos gjithashtu reduktimi i kohes se lidhjes se energjise elektrike per bizneset, e cila sipas raporteve nderkombetare eshte 144 dite.

Kryeministri i kerkoi ministrit te Energjitikes qe kjo kohe te reduktohet ne 40 dite.

Top Channel