Zbret bindshem vdekshmeria per tumorin ne Europe. Vleresimet me te fundit llogarisin ne fakt nje renie me 10 perqind ne 10 vitet e fundit.

Kjo per shkak te stilit me te mira te jetes, programeve me te mira per parandalimin e semundjes dhe zhvillimet terapeutike.

Por shifrat mbeten alarmante ne lindje dhe ne Rusi ku llogariten vonesa domethenese.

Ne vende te tjera shenohen shtime shqetesuese te rasteve, kryesisht mes grave, qe kane perfituar sjellje tipike mashkullore, si alkooli dhe duhani.

Top Channel