Tina Brown: Ja 25 me te zgjuarit e dekades

01/12/2009 12:25

25 personat me inteligjente te dhjetevjecarit jane futur ne nje klasifikim te publikuar ne ‘The Daily Beast’ te anglo-amerikanes Tina Brown.

Zonja ne fjale ka mbledhur nje grup prej 40 ekspertesh, mes te cileve edhe presidentin e Harvard Drew Faust dhe ate te Yale Rick Levin; manjatet e medias David Geffen e Mort Zuckerman, gazetaret konservatore Christopher Buckley e Peggy Noonan, duke iu kerkuar atyre qe te nominojne gjentite e dekades se fundit.

Por mund te thuash se kjo liste eshte shume amerikane. 19 prej gjenive jane qytetare te SHBA-ve, si Steve Jobs e Hillary Clinton, gjenerali David Petraeus, krijuesi i videolojerave Will Wright dhe themeluesit e Google Larry Page e Sergey Brin.

Mes ‘esktrakomunitareve’ eshte nje egjiptian, Ayman al-Zawahiri; nje irianian Nouriel Roubini, docent ne ekonomi; nje indian Manmohan Singh, president; nje bengalez, Muhammad Yunus, themelues i Grameen Bank; nje ganez, Kwame Anthony Appiah, profesor filozofie dhe nje australiane, Elizabeth Blackburn, docente biologjie dhe fituese e cmimit Nobel per mjekesine ne vitin 2009.

Europianet ne kete liste mungojne, ndersa ne listen prej 25 personash ndodhen vetem 5 femra.

Top Channel