Autizmi, nje problem ne rritje

20/10/2009 15:30

15 -20 % e femijeve ne Shqiperi lindin me autizem cka e ben alarmante perhapjen e kesaj semundje tek femijet e vegjel ne vendin tone.

Autizmi eshte nje paaftesi zhvilluese e perjetshme e cila ndikon ne menyren se si femija sillet dhe komunikon me te tjeret.

Ne konferencen e dyte mbi autizmin eshte diskutuar cfare duhet bere per te shpetuar jo vetem femijet por edhe prinderit e tyre .

Kryetarja e kuvendit Jozefina Topalli premtoi fonde te vecanta ne ndihme te femijeve autiste.

Duhet te mendojme per nje politike kombetare. Ne buxhetin e ardhshem ne do te vendosim nje fond te vecante, nderkohe qe do te japim edhe asistence”, thote Topalli.

Ndersa ministri i Shendetesise tha se kjo semudnje do te futet nder prioritetet e shendetit publik.  

Ministri i Arsimit, Myqerem Tafaj ka premtuar nje strategji te posacme edhe per arsimimin e femijeve autiste, por dhe ne pergatitjen e stafit pedagogjik ne lidhje me kete semundje.

Top Channel