Meta: Pakti me Greqine, sipas normave

14/10/2009 10:20

Ministri i Jashtem Ilir Meta deklaron se marreveshja me Greqine per kufirin detar eshte bere nga eksperte te mire dhe ne kuader te Kushtetutes.

“Pakti me fqinjin tone jugor eshte bere sipas normave nderkombetare”, deklaroi Meta, i cili  i ben thirrje opozites qe te mos mbaje qendrime ksenofobe

Me afrimin e dites se ratifikimit ne Kuvend, debati lidhur me marreveshjen per hapesiren detare mes Shqiperise dhe Greqise ka nisur te ndizet edhe me shume.

Ndersa kane qendruar disi te terhequr deri tani, se fundi edhe deputetet socialiste po kerkojne me shume transparence rreth ketij pakti. Pandeli Majko, ish- kryeminister dhe minister i Mbrojtjes shprehet se marreveshja nuk eshte shume transparente dhe per kete presidenti i Republikes duhet te therrase Keshillin e Sigurimit Kombetar per ta marre ne analize.

Nderkohe sipas ish-zevendesministrit te Energjitikes, Pajtim Bello, marreveshja per kufijte e rinj detare me Greqine e nxjerr Shqiperine teresisht jashte linjave nderkombetare te energjise.

Top Channel