Durres, perplasje per 17 shtepi

30/09/2009 16:15

Banoret e zones prane varrezave te vjetra ne Durres qe pritet t’u shkaterrohen shtepite kane reaguar ashper ndaj vendimit te permbarimit.

Policia mbeshteti punonjesit e permbarimit qe po kryenin veprimet por banoret e 17 shtepive kane kundershtuar.

Atyre ju premtua legalizimi ne token e ish-pronareve dhe ne baze te ligjit kane nisur procedurat.

Mes pronareve te shtepive dhe pronarit te tokes qe fitoi te drejten ne nje gjyq te vitit 2004 eshte realizuar nje marreveshje te cilen banoret e 17 shtepive nisen ta zbatonin por jo deri ne fund. Per kete arsye permbaruesit nisen procedurat per lirimin e tokes.

Perplasja ka vijuar edhe mes banoreve dhe permbaruesve. Te dyja palet duken te vendosura per te rrezuar apo per te mbajtur ne kembe 17 shtepite. Ky eshte rasti me tipik i konflikteve te krijuara pas daljes se ligjit te legalizimeve te ndertimeve edhe ne ne tokat e ish-pronareve.

Top Channel