Piramidat, fiset maya, njohuri edhe nga akustika

25/09/2009 13:05

Pervec matematikes dhe astronomise, kultura maya njihte edhe muziken dhe akustiken, sipas nje studimi te kryer mbi piramidat.

Nje grup shkencetaresh amerikane te udhehequr nga instituti teknologjik i Xhorxhias, ka zbuluar se piramida e El Castillo, ne Jukatanin meksikan, funksionon si nje kuti gjigande e rezonances.

Studimi ka treguar gjithashtu se lartesia e hapesires mes skaloneve krijojne nje filter akustik qe forcon frekuencen e vales zanore.

Top Channel