Gjyqet, viktima te avokateve

10/09/2009 17:05

Pervec procesit te Bandes se Durresit per te cilin asnje hallke e gjyqesorit nuk po gjen zgjidhje per ta zhbllokuar, te tjera gjyqe mbahen pengje te lojes se avokateve.

Pavaresisht se ne dhjetor mbushet nje vit nga miratimi i Ligjit per Avokatine, deri me tani nuk rezulton te jete marre ndonje mase disiplinore ndaj te gjithe atyre avokateve qe po behen shkak per paralizimin e proceseve ne gjykate.

Gjykata e Krimeve te Renda konfirmon se per mungesat e shpeshta te avokateve eshte njoftuar jo vetem Dhoma e Avokatise por edhe Ministria e Drejtesise, por nuk ka patur asnje permiresim te situates dhe asnje avokat nuk eshte penalizuar.

Marreveshjet mes avokateve kane bere qe deri tani te zvarrisin pa fund procese te tilla si ai Bandes se Durresit, Bandes se Lushnjes, masakres se Qafe Gjashtes, gjyqi i Masakres se Cerrikut dhe disa procese per trafiqe droge.

Me i fundit process qe po bie viktime e raporteve mjekesore te avokateve eshte procesi ndaj 28 te pandehurve te akuzuar per tragjedine e Gerdecit.

Top Channel