Argjentine, gjykata lejon konsumin e marijuanes

26/08/2009 10:55

Gjykata e Larte ne Argjentine ka marre nje vendim i cili e konsideron si jokushtetues ndeshkimin e atyre personave qe perdorin marijuane per konsum personal.

Vendimi erdhi pas shqyrtimit te nje ceshtjeje qe kishte si te pandehur pese persona qe ishin arrestuar me disa cigare marijuane ne xhepat e tyre.

Gjykata deklaroi se perdorimi i lendes narkotike nuk duhet te demtoje te tjeret dhe beri te qarte se nuk e merr kete vendim per te mbrojtur kriminelet.

Korrespondentet e agjencive nderkombetare te lajmeve bejne te ditur se ne vendet e Amerikes Latine ka nje rritje te mosndeshkimit te personave qe e perdorin drogen per konsum personal.

“Cdo i rritur eshte i lire te marre vendimet per stilin e tij te jeteses pa nderhyrjen e shtetit”, thote vendimi i marre nga Gjykata e Larte.

Top Channel