Kine, shperthim ne nje miniere, viktima

25/08/2009 11:30

Te pakten 11 persona kane humbur jeten dhe tre te tjere jane zhdukur pas shperthimit te nje miniere karboni ne provincen e Shanxi, ne Kine.

Ne momentin e shperthimit, ne galeri ishin duke punuar 16 punetore. Trupat e ndihmes se shpejt jane duke punuar per te gjetjen e te mbijetuarve te mundshem.

Ne minierat kineze shmangen shpesh normat baze te sigurise, gje qe con ne aksidente qe jane shoqeruar me humbje jete njerezish. 70 perqind e energjise ne Kine vjen nga karboni.

Top Channel