KESH: Konsumi i energjise, 16.8 milione kilovat

02/08/2009 10:45

Aktualisht, ne keto dite te nxehta vere vendi po konsumon ne dite mesatarisht 17 milione kilovate ne ore energji elektrike.

Burime zyrtare prane KESH-Gen, bejne te ditur se prodhimi vendas eshte i qendrueshem, duke prekur nivelin e rreth 14 milione kilovat.

Diferenca e mbetur importohet, edhe pse KESH-Gen po zbaton kontraten per shitjen e energjise elektrike.

Nderkaq, te dhenat nga hidrocentralet kryesore te vendit paraqiten pozitive, edhe pse prej dy javesh mungojne reshjet.

Prurjet ne hidrocentralin e Fierzes, me i madhi ne vend, ishin dy dite me pare, 27 m3 ne sekonde, duke garantuar nje prodhim prej rreth 5.2 milione kilovat ne ore energji elektrike.

Nga thatesira e diteve te fundit, ne hidrocentralet e Fierzes dhe Komanit, konstatohet renie e nivelit te liqenit, perkatesisht 21 dhe 32 centimetra ne dite.

Me mire paraqitet Vau i Dejes, i cili ka pasur rritje te nivelit me 13 centimetra, per shkak te prurjeve me 222 m3 ne sekonde dhe prodhim, 2.2 milione kilovat ne ore.

Top Channel