Tirane, forum i biznesit shqiptaro-maqedonas

29/05/2009 12:20

Eshte zhvilluar ne Tirane forumi i pare i biznesit mes Shqiperise dhe Malit te Zi i organizuar nga dhomat e tregtise se te dy vendeve.

Kryetari i Dhomes se Tregtise se Tiranes Gjok Uldedaj dhe homologu i tij malazez Mijushkovic kane bere thirrje per rritje te bashkepunimit ekonomik dhe shkembimeve tregtare mes dy vendeve.

Mali i Zi eshte i vetmi vend ne rajon se bashku me Kosoven me te cilet Shqiperia ka nje bilanc tregtare pozitiv. Ne vitin 2008 shkembimet tregtare mes Shqiperise dhe Malit te Zi ishin rreth 32 milione euro, nga te cilat rreth 18 milione ishin eksporte shqiptare.

Ekspertet thone se pavaresisht rritjes se forte qe ka shenuar sidomos tre vitet e fundit me nenshkrimin e marreveshjes se tregtise se lire cefta, tregtia e shqiperise me rajonin mbeten ende mjaft te uleta

Top Channel