Karta e Bolonjes, diplomat e para ne bujqesor

17/05/2009 10:35

Ne Universitetin Bujqesor te Tiranes jane shperndare dje diplomat e para te perfunduara sipas sistemit te ri te Kartes se Bolonjes. Pervec tyre jane dhene edhe dy medalje te arta, te fituara nga studentetet e ketij universiteti publik.

Ministri i Arsimit, Fatos Beja, i pranishem ne kete ceremoni, i ka ftuar te rinjte qe nuk i kane mbaruar akoma studimet, por edhe te sapodiplomuarit e ketij viti, qe te angazhohen e te punojne ne menyre te perditshme per te perballuar garen me te tjeret, te arrijne rezultate, ne menyre qe te mund te marrin pjese ne projekte nderkombetare. “Mobilizimi i studenteve dhe i profesoreve eshte sot nje karakteristike e arsimit te larte ne hapesiren evropiane te studimeve. Une uroj qe sa me shume prej jush te marrin pjese ne keto projekte”, tha Beja.

Kreu i arsimit ka uruar me tej stafin pedagogjik te Universitetit Bujqesor per punen e bere: “Qe sot, nxirrni brezin e studenteve me diploma universitare te parametrave teresisht evropiane, te barabarte me bashkemoshataret e tyre ne vendet e tjera te Bashkimit Evropian”.

Gjate vizites ne UBT, Ministri Beja vizitoi edhe qendren e re te sekretarise qendrore te informatizuar ne kete universitet, intranet. Sipas drejtuesve te ketij universiteti, cdo student, ish-student apo pedagog, mund te marre cdo informacion, perfshire edhe te dhenat e tij ne kompjuteret e kesaj qendre.

Ne ceremoni, kreu i arsimit, se bashku me rektorin e universitetit, Fatos Harizaj, dhe drejtues te tjere, u dhane diplomen dy studenteve me Medalje Ari, Anika Totojanit, dega Agrobiznes dhe Elona Mucit, dega Ekonomi dhe Politike Agrare, si dhe gjithe studenteve te tjere.

Rektori i ketij universiteti, Fatos Harizaj, permendi me tej investimet e kryera gjate vitit 2009 per rikonstruksionin e godines se Fakultetit Ekonomik me vlere 2 milione e 600 mije USD, per rikonstruksionin e laboratorit te Kimise me vlere 400 mije USD, investim prej 500 mije USD per projektin UNILAB 2009 (Universitetet me Laboratore), si dhe nje fond prej 30 mije USD per kopshtin botanik te ketij universiteti.

 

Top Channel