Presidenti brazilian ve ne siklet Brown

27/03/2009 09:30

Kryeministri Gordon Brown eshte vene ne siklet pas takimit me presidentin brazilian Luiz Injacio Lula, teksa ky i fundit nisi te shperndante pergjegjesine per krizen e rende globale ekonomike.

Per Lulen, faji per kete eshte i te bardheve me sy bojeqielli, nje pershkrim qe synonte te godiste kryesisht boset e Wall Street. Da Silva than e Rio de Zhaneiro se njerezit e bardhe shkaktuan krizen boterore dhe nuk eshte e drejte qe te varfrit te paguajne te paret faturen e krizes, qe krijua te pasurit.

“Krizen e nxiten iracionalet me sy bojeqielli, qe iu dukej vetja e ditur para saj”, u shpreh presidenti brazilian. Fjalet e thena nga nje njeri i bardhe shkaktuan shqetesim. “Rame dakord se c’do te bejme per te parandaluar proteksionizmin dhe vendet qe kane shkelur marreveshjet tregtare, qe do te jene nen monitorim”, reagoi kryeministri britanik, Brown.

Pjesemarresit ne samitin e Rios miratuan nje fond per rigjallerimin e tregtise boterore.

Top Channel