Iran-Kine, marreveshje per prodhimin e gazit

14/03/2009 17:25

Nje marreveshje prej 3.2 miliarde dollaresh eshte firmosur mes Iranit dhe Kines per prodhimin e 10 tonelatave gazi natyral te lengshem.

Marreveshja eshte nenshkruar ne Teheran mes perfaqesuesve te kompanise iraniane “LNG” dhe nje konsorciumi kinez, raporton agjencia e lajmeve “Irna”.

Kompania e Pekinit do te ndertoje nje impiant te ri per lengezimin e gazit ne rezerven gjigande natyrore ne jug te vendit islamik.

Top Channel