“Cameria”: Memorial per camet ne Greqi

09/02/2009 15:35

Ndersa i eshte dhene fund historise se ndertimit te varrezave per ushtaret greke te rene ne Shqiperi, camet kane kujtuar se nuk kane ende nje memorial per te kujtuar viktimat e genocidit grek ndaj kesaj popullsie.

Sot ata kerkuan futjen e kesaj ceshtjeje ne axhenden politike te Tiranes dhe Athines.

“Duhet te ndermerren hapa per zgjidhjen e ceshtjes came. Me viziten e saj ministrja e Jashtme, Dora Bakojanis firmos edhe per ngritjen e dy varrezave te tjera ne territorin shqiptar”, u shpreh Ardian Tana, kryetar i shoqates “Cameria”.

Kryetari theksoi se qellim eshte terheqja e vemendjes se opinionit per kerkesen e ndertimit te nje memoriali per te renet cam.

“Respekti per te renet duhet te jete i njejte”, u shpreh Tana.

Top Channel