Bllokohet linja Tirane-Pogradec

09/02/2009 20:15

Rreshqitja e gureve dhe dheut per shkak te shirave ka bllokuar linjen hekurudhore Tirane-Pogradec, prane stacionit te Librazhdit.

Nga shembjet mbi rruge, perkohesisht eshte pezulluar edhe qarkullimi ne rrugen automobilistike, por me nderhyrjen e mjeteve te renda eshte bere e mundur hapja e rruges.

Por levizja e trenave eshte nderprere dhe pasagjeret jane detyruar te ndryshojne mjet per te udhetuar per shkak se hekurudha nuk eshte ne gjendje optimale. Kete e pohojne edhe punonjesit e mirembajtjes ne terren.

“Ketu jemi ne kilometrin 102, lartesia eshte 20 e ca meter, treni eshte bllokuar dhe nuk ka shprese te shkoje sot. Pasi te kthehet ne normalitet situata, do te behet kontrolli i shinave”, shprehet nje prej punetoreve.

Linja hekurudhore eshte shume e vjeter dhe ne shume segmente te saj nuk jane bere nderhyrje per te riparuar demet ne muret mbajtese.

Top Channel