Kostume me të cilat mund të fluturosh, dronë në miniaturë, mjete fluturuese për çdo ushtar individualisht, janë gjëra që janë parë shpesh nëpër filmat e fantashkencës, por që çdo ditë e më shumë po i afrohen realitetit.

Ushtritë dhe kompanitë private në vendet me ekonomi të fuqishme po zhvillojnë teknologji që mund t’i bëjnë ushtarët të fluturojnë nëpër fushëbeteja, me kostume antiplumb e të automatizuar.

Këto janë tetë teknologjitë më fantastiko-shkencore që janë në zhvillim e sipër pasi janë testuar me sukses, ose që janë vënë në përdorim që tani, dhe që nuk janë mbajtur sekret.

FOTO GALERI
1/8
Shpikësi francez, Frenki Zapata fluturoi gjatë paradës në Ditën e Bastijës me mjetin më të vogël fluturues që është parë ndonjëherë. Presidenti Makron e postoi videon në Twitter pikërisht në ditën e paradës ushtarake, që do të thotë se ushtria franceze mund ta përdorë një ditë në ushtri.

Top Channel