Shumica e territorit të stërmadh të Rusisë përbëhet nga zona rurale, por vëmendja dhe fondet e kompanive private si dhe të qeverisë përqendrohen te qytetet e mëdha.

Kjo ka detyruar shumë prej burrave të këtyre fshatrave të shkojnë nëpër qytete për të gjetur punë, duke lënë gratë pas. Kështu, raporti femra/meshkuj në këto zona ka shkuar 5 me 1.

Kjo dukuri e ka shtyrë fotografen ruse, Olia Ivanova, që të dokumentojë jetën e fshatrave të largët të Rusisë, që nga viti 2009. Atmosfera që ka zbuluar në këto zona ku femrat mbizotërojnë dhe ia dalin vetë mbanë, i ka lënë përshtypje të thella.

FOTO GALERI
1/15
Gjatë këtyre viteve, Katja vuri re se shumca e punëve në fshat bëheshin nga gratë. Burrat e mbetur e shihnin si shenjë dobësie të përfshiheshin jo vetëm në punë, por edhe në festivale e aktivitete të ndryshme argëtimi që bënin gratë.

Top Channel