“Rreziku është zanati im”. Magjia e ngrënësve të zjarrit (Foto)

14/09/2018 10:33

Në Angli i quajnë “fire eater”, që në shqip do të thotë “ngrënës zjarri”. Një zanat i kohëve të kaluara, interesant, që ka rrënjët në Mesjetë dhe që deri në vitet ‘50 vazhdon të tërheqë qindra njerëz me truket me rrezik shumë të lartë.

Një seri fotografish të marra në mes të shekullit XX në Britaninë e Madhe tregojnë shfaqjet e yllit të padiskutueshëm të zjarrit, Priscilla Birt, dhe të një grupi të madh grash e burrash “zjarrngrënës”.

FOTO GALERI
1/12
Një seri fotografish të marra në vitet pesëdhjetë në Britaninë e Madhe tregojnë shfaqjet e yllit të padiskutueshëm të "zjarrit", Priscilla Birt, dhe një grupi të madh me gra e burra që ngrënien e zjarrit e kanë punë.

Top Channel