Shtohet përmbytja në Obot, rritet niveli i ujit nga hidrocentralet

14/03/2018 14:19

Oboti tashmë kthyer sërish në ishull në mbretërinë e ujit.Për fat të mirë uji ende nuk ka hyrë në banesa por situata mbetet kërcënuese.

Komunikimin në Oboti po e kryejnë më së shumti varkat e ushtrisë ku në përbërje të tyre janë futur e polumbarë profesionistë të Ministrisë se Mbrojtjes që shoqërojnë varkat për arsye sigurie.

Rrjedha e fortë e rritja e nivelit të ujt e bën tepër të vështirë hyrjen në Obot. Për efektivët e ushtrisë e ashtu për banorët mbetët sfide përballja me ujin.

Brenda në Obot duket se çdo gjë është braktisur dhe se gjithçka kontrollohet nga uji. Banorët e fermerrët në Obot vazhdojnë thirrjet për ndihmë kryesisht në bazë ushqimore për bagëtitë e ujë të pishëm ndërsa raportojnë për dëme të mëdha në të mbjella.

Nëse në Obot do ketë shtim të nivelit të ujit tashmë gjithçka varet nga shkarkimet që do bëjnë hidrocentralet mbi lumin Drin.

Top Channel