Peshkopia ende pa ujë

27/09/2011 00:00

Cdo perpjekje për të siguruar ujin e pijshëm në qytetin e Peshkopise ka
dështuar dhe kjo është pranuar prej kryebashkiakut Ilir Krosi.

Prej nisjes se sezonit veror dhe deri me tani qyteti qe ai drejton nuk ka uje te pijshem per shkak te bllokimit te burimeve me uje ne zonen e Kalase se Dodes. Pas 4 muajsh thatesire ne shtepite e ketij qyteti, kryebashkiaku ka kerkuar nje takim me drejtuesit lokale dhe drejtuesit e komunes se Kalase se Dodes duke kerkuar zgjidhjen e problemit. Kryebashkiaku ka nenvizuar se nuk ka funksionuar asnje lloj forme per te sjelle ujin dhe permendi nderhyrje te ashper brenda ligjit.

Banoret e kalase se dodes nuk duan qe burimet e tyre ujore te merren nga ujesjellesi me arsyetimin se ato burime jane te vetmet qe ata kane per t’i perdorur per vaditje.

Top Channel