Burrat, me te rrezikuar nga tumoret

16/06/2009 09:55

Burrat anashkalojne bisedat kur flitet per tumore, po ne fakt jane ata qe paguajne cmimin me te larte.

Burrat semuren dhe vdesin me shume prej tumoreve, krahasuar nga grate, te cilat jane me te kujdesshme per shendetin e tyre.

Statistikat e National Cancer Intelligence Network ne Angli flasin per nivel me te larte vdekjesh te burrave per shkak te tumoreve.

Ekspertet angleze, te cilet kane bere perllogaritjet e tyre nga te dhenat e 2006-2007, thone se burrat harrojne se e ekzagjerojne me alkoolin dhe ushqimin, konsumimin e duhanit dhe mospraktikimin e ndonje aktiviteti fizik.

“Kultura e parandalimit eshte tipike per grate, te cilat jane me te kujdesshme jo vetem per pap test dhe mamografite, por edhe per menyren e te ushqyerit te perditshem.

Top Channel