Produktet e princit Carls shkaterrojne pyjet

02/05/2009 09:55

Princi Carls i Wellsit ndodhet ne telashe per shkak te produkteve te linjes bio te krijuar prej tij, te quajtur “Dutchy Originals”.

Ndonese njihet si promovues i mbrojtjes se pyjeve dhe shpesh endet ne turne neper bote ne emer te shpetimit te tyre, produktet e tij “akuzohen“ se po shkaterrojne pyjet. Carls ka prodhuar nje linje produktesh ushqimore biologjike, nje perberes i te cilit po shkaterron pemet.

Gazeta “The Independent” thote se perberesi nen akuze eshte vaji i palmes. Sipas disa organizatave ambientaliste, si Greenpeace dhe Friends of the Earth, ne Borneo dhe Sumatra, por edhe ne vende te tjera pyjet priten per t’u lene hapesire plantacioneve qe sherbejne per prodhimin e vajit me kosto te ulet.

Vaji i palmes perdoret nga industria ushqimore ne te gjithe boten, thote revista, por fakti eshte se princi eshte aktivist pro pyllit. Nje zedhenes i “Dutchy Original”, i kontaktuar nga gazeta britanike mbron marken e familjes mbreterore.

Sipas tij, vetem 5 produkte nga 200 te prodhuara nga Carls permbajne vajin e palmes dhe vetem atje ku nuk ka alternative ai gjendet ne sasi te pakta.

Top Channel