“Vetëm unë jam i kualifikuar të drejtoj botën”/ Joe Biden i vendosur: Vetëm nëse do të zbriste Zoti dhe të më thoshte dil nga gara…

06/07/2024 08:03

Joe Biden ka këmbëngulur se vetëm “Zoti i Plotfuqishëm” mund ta bindë atë të largohet nga gara presidenciale në SHBA.

Në një intervistë pa gafa të mëdha, por që nuk ka gjasa të shpëtojë nga kritikët e tij, Biden u pyet nga George Stephanopoulos i ABC News se si do të ndihej nëse do të humbiste ndaj Donald Trump.

Unë do të ndihem për aq kohë sa kam dhënë gjithçka dhe kam bërë punën më të mirë që di që mund të bëj, për këtë bëhet fjalë,” u përgjigj presidenti.

Në përgjigje të tjera që kundërshtarët e tij mund t’i shohin si arrogante, 81-vjeçari pohoi se ai “po drejton botën” dhe askush nuk është “më i kualifikuar” për të qenë president.

Intervista e së premtes erdhi pas një lum kritikash, ndërsa 81-vjeçari përpiqet të shpëtojë fushatën e tij të rrezikuar të rizgjedhjes pas performancës katastrofike të debatit të muajit të kaluar. Katër anëtarë të Kongresit i kanë bërë thirrje Biden të largohet dhe u raportua se Mark Warner, i cili kryeson komitetin e inteligjencës së Senatit, po kërkon të mbledhë një grup senatorë demokratë për t’i kërkuar presidentit të heqë dorë nga kandidimi.

“Shiko. Dua të them, nëse Zoti i Plotfuqishëm do të zbriste dhe do të thoshte, ‘J, dil nga gara’, unë do të dilja nga gara,” tha ai, me zërin e tij të tendosur pas tubimit. “Zoti i Plotfuqishëm nuk zbret.”

Biden këmbënguli që pas takimit me liderët demokratë si Chuck Schumer, Hakeem Jeffries, Nancy Pelosi dhe guvernatorët e shteteve, ata të vazhdojnë ta mbështesin atë.

Top Channel