Keni lëvizur diku jashtë vendit dhe interneti juaj nuk po funksionon? Në këto situata, mund të shkarkoni Google Maps për përdorim jashtë linje dhe të merrni udhëzimet e duhura.

Për të qenë të drejtë, nuk do të merrni të dhëna të sakta kur bëhet fjalë për shëtitje në këmbë, tranzit ose udhëtime me biçikletë, por do të merrni udhëzime jashtë linje. Duhet të keni parasysh gjithashtu se hartat që shkarkoni do të skadojnë në një moment, pasi Google i përditëson rregullisht ato për të qenë sa më të sakta.

Hapni aplikacionin Google Maps në pajisjen tuaj Android ose iPhone. Duhet të identifikohesh në llogarinë tënde të Google dhe të kesh të instaluar versionin më të fundit të aplikacionit. Zgjidhni hartën e qytetit ose rajonit që dëshironi të shkarkoni. Shtypni menunë në fund të ekranit me emrin e faqes që po kërkoni dhe shtypni butonin Shkarko. Nëse nuk e shihni këtë opsion, prekni tre pikat në këndin e sipërm djathtas të ekranit dhe kërkoni opsionin e shkarkimit jashtë linje.

Më pas Google do t’ju tregojë hartën dhe do t’ju pyesë nëse dëshironi ta shkarkoni. Shtypni “Shkarko” përsëri për të konfirmuar zgjedhjen tuaj. Pasi të keni shkarkuar hartat e zgjedhura, ato do të jenë të disponueshme edhe kur nuk keni lidhje interneti dhe mund t’i shfletoni dhe eksploroni lehtësisht kur të dëshironi. Mjafton vetëm përditësimi i rregullt i Google Maps për të vazhduar me ndryshimet që po zbaton Google.

Rikujtojmë se Google Maps ka prezantuar një funksion të ri që e thjeshtëson navigimin, funksionin “You”. Siç raportohet, “You” është vendi ku gjenden ndryshimet më të rëndësishme, udhëtimet e ruajtura dhe ato që doni t’i realizoni. Gjithashtu, kompania ka përmendur edhe ndryshime të tilla si ngjyra të reja që e bëjnë më të lehtë gjetjen e vendeve në hartë.

Ndërsa për drejtuesit e automjeteve elektrike, Google Maps ka filluar të shfaqë një përvojë që i dedikohet stacioneve të karikimit. Duke e zgjedhur llojin e automjetit të tyre, tani përdoruesit me lehtësi mund të gjejnë stacionet e karikimit në afërsi. Bëhet e ditur se me këto përditësime të vazhdueshme dhe veçori që pritet të vijnë, Google Maps vazhdon të evoluojë duke u ofruar përdoruesve një përvojë më të mirë.

Gjetja e rrugës duket se po bëhet më e lehtë falë një ndryshimi të ardhshëm në Google Maps. Përdoruesit kanë vërejtur një veçori të re dhe potencialisht domethënëse që po vjen në aplikacionin popullor të përdorur nga miliona njerëz. Shpeshherë kemi hasur në probleme për gjetjen e hyrjes së duhur, veçanërisht në objekte më të mëdha./Tar

Top Channel