Shtatë vite në Policinë e Shtetit/ Njihuni me Dragon, qenin që identifikon armët me anë të nuhatjes

07/06/2024 15:12

Drago është 8 vjeç dhe 7 vite të jetës së tij, i ka si pjesë e Policisë së Shtetit.

Ai është trajnuar që me nuhatjen e tij të gjejë armët e zjarrit. Drago ka qenë pjesë e Gardës së Republikës gjatë kontrolleve në shumë institucione, por edhe ambiente, ku kanë marrë pjesë delegacione nga e gjithë Europa.

Puna me Dragon është e përditshme. Drago është shumë i bindur“, tregoi instruktori i tij.

“Instituti ynë ka 63 qen. Aktualisht, po trajnojmë 5 për zbulimin e lëndëve narkotike. Por në institute kemi dhe qen për armët e vogla dhe të lehta. Për zbulimin e eksplozivit, edhe qen gjurmues dhe për patrullime. Në i mbarështojmë dhe si këlysh, i kemi në institute, ku dhe i trajnojmë. Këtë praktikë  e kemi vetëm ne dhe Serbia“, u shpreh Mirash Loçi, shef i institutit për përgatitjen e qenve të Policisë.

Për Dragon dhe qen të tjerë të Policisë, sot ishte një ditë testimi.  Për herë të parë në Tiranë, u organizua Demonstrim Rajonal me qentë e  policisë për aftësitë  në zbulimin e narkotikëve dhe armëve të zjarrit. Shoqërues të njësive të qenve të policisë nga Tirana, Sarajeva, Podgorica,  Shkupi dhe Prishtina, kryen demonstrime të organizuara në disiplina të ndryshme ku demonstruan aftësitë e 4 putroshëve dhe shoqëruesve të tyre që për vite merren me trajnimin e tyre.

Top Channel