Putini zhvillon një telefonatë me presidentin e ri të përkohshëm të Iranit! Ja çfarë u diskutua

20/05/2024 13:48

Vladimir Putin i Rusisë ka zhvilluar një bisedë telefonike me presidentin e përkohshëm të Iranit, Mohammad Mokhber.

Gjatë bisedës të dy liderët theksuan “qëllimin e tyre të ndërsjellë për të forcuar më tej ndërveprimin ruso-iranian”, tha Kremlini.

Mokhber u konfirmua se do të merrte qeverisjen e vendit në baza të përkohshme pas vdekjes së presidentit Ebrahim Raisi.

Ai është pjesë e një këshilli prej tre personash, së bashku me kryetarin e parlamentit dhe kreun e gjyqësorit, që do të organizojë zgjedhjet e reja presidenciale brenda një maksimumi 50 ditësh.

Top Channel