Dita e muzeve në Korçë, sot hyrja falas dhe aktivitete të shumta

18/05/2024 16:32

Si çdo vit, në ditën ndërkombëtare të muzeve, edhe këtë 18 maj të gjitha muzetë në Korçë kanë hapur dyert për të pritur publikun e gjerë.  

Për të gjithë vizitorët muzetë mbeten një prej aspekteve më të veçanta ku ata mund të shohin nga afër fondet e pasura që dëshmojnë trashëgiminë tonë historike e kulturore.  Do risi dhe Johhny janë një çift britanik që ndërmorën një udhëtim të cilin e dëshironin prej 30 vitesh.

3 javë më parë ata arritën në Shqipëri dhe janë duke vizituar të gjitha sitet arkeologjike të vendit. Duke vlerësuar gjithçka që kanë gjetur në Shqipëri ata thonë se edhe qyteti i Korçës  mbetet një prej destinacioneve që vlen të vizitohet

“Zgjodhëm Shqipërinë sepse gati 30 vite më parë ne vizituam Jugosllavinë dhe nuk mundëm të shihnim Shqipërinë sepse ishte e mbyllur.  Jemi të interesuar për prehistorinë, antikiteti ndaj tani po shohim muzeun Arkeologjik.   Do të shkojmë edhe në Malin e Zi por aty do të qëndrojmë shumë pak”, tha një vizitore.

“Jemi të interesuar për sitet arkeologjike.  Kishim qenë në Greqi shumë herë ndaj zgjodhëm Shqipërinë. Kemi vizituar Amfiteatrin e Durrësit, Apoloninë, Butrintin, Amantian, rreth 9-10 site arkeologjike. Ajo që bën përshtypje është se janë vende shumë të qeta dhe ne kemi marrë të gjithë kohën e nevojshme për ti shijuar ato.  E gjithë Shqipëria është shumë e bukur”, u shpreh një tjetër.

Rritja e numrit të turistëve që zgjedhin qytetin e Korçës reflektohet edhe tek shifrat në rritje të vizitave në muze.  Sipas të dhenave Muzeu Arkeologjik i Korçës prej fillimit të muajit maj ka pritur më shumë se 200 vizitorë të huaj që vijnë kryesisht nga Evropa por nuk mungojnë as ata nga kontinentet e tjerë

Përveç Muzeut Arkeologjik nuk kanë munguar as vizitorët ne muzete e tjerë të Korçës.

Top Channel