“Amerikanët janë më dorëlëshuarit me bakshishe”/ Veset e turistëve, kush është më koprraci dhe kush pi më shumë alkool?

18/05/2024 12:16

Këtë vit pritet të vendosen rekorde të reja në vend përsa i përket turistëve.

Jemi dëshmitarë të faktit që vizitorë nga gjithë bota po zbulojnë Shqipërinë.

Por edhe ne po mësojmë më shumë rreth tipologjisë së turistëve, si cilët janë më dorëlëshuarit, më kopracët, me gojëmblit, ata që konsumojnë më shumë alkool, etj.

Alkool pinë europianët e veriut, norvegjezët, suedezët, anglezët, moshat e reja pinë më shumë. Ata që karikohen pastaj nuk dinë të ndalohen. Koprracë janë italianët dhe spanjollët. Gojëmbëlit janë italianët, janë ‘uaa, sa bukur nuk e prisja Shqipërinë të tillë’. Detajistë në përgjithësi janë të gjithë, pastaj ata që shprehjen nëpër platforma të komunikimit janë çekët, polakët. Janë të etur për të shkruar, nëse i vonohet gota pak më shumë ankohen. Nëse çmimi është më i lartë sa vendi i tyre, ankohen.

Ata që vijnë nga vendet më larg, amerikanët kanadezë lënë bashkishe janë dorëlëshuar, ndërsa evropianët nuk e kanë kulturën e bakshishit. Edhe kamerierët e ndjejnë që të huajt janë të ëmbël të dashur por në fund nuk lënë bashkish.

Italianët kur gjejnë një produkt të mirë, lëshohen, nuk ndalohen. Pjesa tjetër nuk e kanë kulturën e të ushqyerit. Anglezët kërkojnë byftekun, e duan dhe me makarona sipër, mbase edhe ketchup sipër“-shprehet sipërmarrësi Ilir Dushkaj.

Top Channel